mandag den 10. april 2017

CreaGive :: Nyheder - April 2017

Ny Bestyrelse er på plads



Vi er måske ikke verdens mest opfindsome når det gælder at tage et gruppe billede, men vi ser frem til at få en masse aktiviteter på benene i 2017. Forkvinde - Julie Broberg, Næsteforkvinde - Anette Ølund, Sekretær - Ulla Madsen, Kasserer - Conny Mortensen, bestyrelsesmedlem (kursus konsulent) Jonna Risum og suppleanter Bodil Jørgensen og Susanne Neergaard. Vores kontakt detaljer er på hjemmesiden. Tusinde tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer - Tina Henriksen, Karin Voetman og Karen Kehli for jeres mange timer og kreativitet.

Forkvinden's Beretning fra den 20. marts, 2017

- af Julie Broberg (so please forgive any mistakes, I'm not a native speaker)

2016 var fyldt med masser af kreativitet og aktiviteter, ikke mindst Waste Time Project, hvor vi var en del af noget større - Trekantsområdetets Festuge, i samarbejde med Vejle Kommunen og Trapholt museum.

Aktiviteter -

Drejekursus v/Nina Lund -



Den. 23-25. april på Ninas værksted. Vi var 3 fra CreaGive og vi lærte en hel masse på de 3 dage. Det var så godt, at jeg har skrevet mig op til det igen til juli i år. Det kan varmt anbefales - man får tid til at dreje og færdiggøre tingene, inklusiv dekoration. Maden er god og Nina’s værksted er bare et fantastisk sted at være.

Kunst og Skulpturdag i Give -


Flere fra CreaGive stod på torvet, malede og var med til at skabe den gode, kreative stemning i byen den dag. Vi er inviteret tilbage den 2. juni i år.

Forårsudstilling -


Vores første forårsudstilling efter renovering af Huset blev afholdt i Galleriet den 21. maj. Vi holdt åben de 2 efterfølgende weekender. Temaet var Tæt På og 24 kunstnere gave deres bud på temaet. I alt var der 48 værker. Ferniseringen forgik til dejlige toner fra Soul Splash, som skal spille igen i år. Vi deltog også i Vejle Åbne Døre, som var samme weekend som vores fernisering.

Udsmykning til Give Open Air -


Vi var få, men flittige og lavede kunst i lange bane på plastik, som kom til at hænge på træerne til Give Open Air. Godt at de var lavet af plastik, da det regnede hele dagen igennem. Bortset fra en mindre ulykke med en dronepilot, som ikke var særlig dygtig eller opmærksom - og som aldrig undskyldte efter at hans drone lavede hul i et af vores værker, så gjorde værkerne det godt.

Største Projekt af 2016 - Waste Time Home Party -

Waste Time Home Party bestod af flere elementer, som alle blev samlet på Trapholt fra d. 14. september. Det borgerinddragende kunstprojekt var et samarbejde mellem den danske kunstner, Anja Franke, den syriske kunstner, Nisrine Boukari - og Trapholt Museum og Trekantsområdets Festuge.



11/6. 2016 - Waste Time Home Party - kl. 14 i Huset. Adgangsbillet var et stykke hvidt porcelæn. Huda og Emad lavede fantastisk syriske mad, som de 65 fremmødt spiste sammen før vi begyndt at male Waste Time stellet, med vejledning fra kunstner Anja Franke.


Efterfølgende, holdt vi, i samarbejde med Give Egens Museum, en broderi eftermiddag på museet - unge og gamle var samlet til nogle hyggelige timer, hvor vi allesammen broderede Waste Time mønstre på hvide firkanter, som så senere blev samlet til et kæmpe “gardin” på Trapholt museum in September.



Uge 37 - Syriske kunstner Nisrine Boukhari lavede sit kunstværk The Wind’s Home ned ved havnen i Vejle i det skønneste sommervejr. Anja Franke lavede samtidig tea party/udstilling af stellet som var lavet af alle i Trekantsområde.

Vi samarbejder igen i år om Trekantsområdets festuge, men denne gang med andre lignende organisationer i Vejle Kommune, om et fælles projekt (mere om det senere). (EDIT: Faktisk, det er aflyst i 2017, men vi arbejder på noget sammen i 2018.)

CreaGiving -



CreaGiving konceptet startede vi sidste år, med udgangspunktet i ideen om at vi alle har noget, vi kan lære hinanden. Christina lavede Zen Doodles i April, der var portrættegning på brunt paper v/Marie Lund Hoff i Maj. Bodil Jørgensen lavede decoupage krukker i oktober og i januar lavede Pia Arildsen en inspirerende eftermiddag med små abstraktioner, som til sidste blev til kort. I slutningen af februar prøvede vi Art Journaling igen. Der er flere arrangementer på programmet allerede nu, og hvis du har noget, som du synes er sjovt og spændende, og du har lyst til at dele det med andre, må du bare sig til. Vi har ikke brugt det hele af de 5000kr vi fik af Lions, så vi vil bestemt fortsætte med CreaGiving arrangemente fremover.

Udstillinger i Galleriet -


Nu hvor Galleriet er mere sikkert (med sikkerheds kamera og mulighed for at låse af), er vi begyndt at tilbyde medlemmer udstillinger, 2 måneder af gange. Bodil Jørgensen’s flotte værker udstilles nu, og så kommer vores forårusudstilling i maj og juni. Christina er skrevet op til juli-august, og jeg er skrevet op til september-oktober med en samling af fotos, efterfulgt af Jonna Risum i november-december. Merete Nordheim og Kirsten Boldt har booket galleriet i starten af 2018, men så er der ledigt fra juli 2018. Man skal selv sørge for at holde fernisering og lave reklame for sit arbejde. Bodil holdt en flot fernisering forleden og har startet vores nye mulighed op med stil! :-)

Digitalisation -


Det er noget alle virksomheder snakker om i disse år, og vi er også blevet mere ditigale i 2016-17. Vi holder folk ajour med et Tiny Letter email nyhedsbrev, på bloggen og på Facebook. Vi har fået en Pinterest og en Instagram konto, og vi i bestyrelsen deler dokumenter osv. via Google Drive. Computere er her for at blive og vi er hoppet med på bølgen.

Konklusionen -

Det har, alt i alt, været et godt og spændende år - jeg synes, at det er spændende at vi har været og er inddraget i nogle større og højt profilerede projekter - og vi siger tak til alle, som har bidraget med hjælp og del-tagelse! Jeg håber, at vi fortsætter i 2017 og 18, hvor vi allerede har en masse CreaGiving, ture og kurser i kalenderen. Og jeg ser frem til snart at fejre vores 10 års jubilæums forårsudstilling sammen med jer!

Du kan se flere billeder af Waste Time projekt her og her.

* * *

Pilensdag - den 6 maj, kl. 10-15


Hos Lindhardtsens Pileflet, på Thyregodvej 20 Brande, afholdes den første lørdag i maj pilens dag og Brande flettekreds holder workshop fra kl. ca 10- 15. Der kan man flette næsten lige hvad man kunne tænke sig, og det vil kun koste det pilen koster. Og selvfølgelig , Træbunden hvis man ønsker at lave en lille kurv/bakke. Der vil være flere til at undervise. Vi mødes på parkeringspladsen ved Huset kl. 9:15 og kører sammen. De vil gerne vide, hvor mange der kommer, så de kan få nok pil blødt op. Send en email til creagive@gmail.com inden den 1. maj, så vi kan give besked om, hvor mange vi bliver. Hvis du gerne vil køre selv, er det også helt ok.

* * *

Vil du være med til at forvandle Give til Berlin med Tape Art og kunstnertorv?


Fredag den 2. juli bliver Give forvandlet til intet mindre end Berlin, når Skulpturby.dk og Handelsstandsforeningen igen afholder Kunst & Skulpturdag.

Måske kan mange af jer huske den meget succesfulde dag sidste år, hvor Give midtby emmede af kunstnerisk atmosfære med masser af besøgende, udøvende kunstnere, madboder og meget mere fyldte gaderne?

Vil du være med?

Igen i år håber arrangørerne bag eventen, at rigtigt mange vil deltage og de håber lige så meget på, at vi fra CreaGive vil være med til at gøre dagen noget helt specielt.

Temaet for dagen er Tape Art og Berlinerstemning. Der vil blandt andet komme professionelle Tape Art kunstnere som vil skabe fede værker, der vil være Tape Art udført af 200 skolebørn, i gaderne vil der også være skulptører og meget meget mere.

På Torvet ville det være godt, hvis vi ligesom sidste år kunne stå og male ved staffelier fra kl. 16.00 og nogle timer frem. Hvis nogle af jer godt kunne tænke sig at lave Tape Art, ville det også være fedt. (vi skal nok hjælpe med at vise teknikkerne, som er meget enkle). Og sidst, men absolut ikke mindst, kunne vi godt tænke os om nogle havde lyst til at male sten med forbipasserende.

Hvis du gerne vil være med denne dag - uanset om det bare er et par timer eller flere, så må du meget gerne skrive det i en mail til christina.m.mosegaard@gmail.com eller sms eller ring på 28299018.

Lidt om Tape Art


Tape Art hører til Street Art kulturen og siges at være opstået som et alternativ til spraydåserne som anvendes til graffiti. Med Tape Art kan man tape sin kunst på alle flader i det offentlige rum eller på tomme vægge eller i vinduerne inden for på skolen. Tapen kan fjernes efter et stykke tid og kan erstattes med nye motiver. Slava Ostap fra Ukraine og Max Zorn fra Holland er nogen af de kendte blandt mange Tape Art kunstnere.

Lad dig gerne inspirere af billederne - og det eneste man behøver er tape og en saks :-).




* * *


Månedens udfordring


Vi vil i år indføre en månedlig udfordring. Bare for sjov og fordi man kan ikke have for meget kreativ inspiration. Vi håber, at det fanger jeres interesse, og at I vil dele det I laver i vores Facebook gruppe eller på Instagram med #creagive.


inspiration herfra.

Vi sidder allesammen tit og kigger på vores telefon nu om dage.

Så vi tænker, at det kunne være sjovt at gøre det lidt analogt - og tegne folk på telefonen.

Der er lidt inspiration at hente her. og her. og en tutorial, hvis det virker svært.

Hvis I tager udfordringen op må i gerne dele det I laver i vores Facebook-gruppe.

* * *

Næste gang fortæller vi en masse om vores 10års jubilæums forårsudstillingen!

Med mange kreative forårshilsner,
/julie

Vi findes på bloggen, Facebook, Instagram og Pinterest. Og du kan altid email os på creagive@gmail.com.

Ingen kommentarer: